Ανακοίνωση ΣΥΚΑΛΑ

27 Απριλίου 2024

Η Νομική Υπηρεσία / Γενική Εισαγγελία της Δημοκρατίας κάθε φορά που εκδικάζεται αγωγή κουρεμένων καταθετών και χάνουν οι καταθέτες, σπεύδουν να ανακοινώσουν την «επιτυχία» τους στα ΜΜΕ. Όταν χάσουν, σπεύδουν να ανακοινώσουν ότι θα εφεσιβάλουν, κάτι που οι καταθέτες δεν μπορούν να κάνουν, αφού δεν τους άφησαν χρήματα για να το πράξουν.

 

Διερωτόμαστε πόση ικανοποίηση νοιώθουν στην Νομική Υπηρεσία και γενικότερα στο Κράτος, όταν κερδίζουν υποθέσεις εναντίον των θυμάτων της ληστείας του 2013. Σαν πραγματικοί δήμιοι, τόσο η Νομική Υπηρεσία όσο και η Κεντρική Τράπεζα διεκδικούν και νομικά έξοδα από πολίτες που δεν τους έχουν αφήσει χρήματα για να πληρώσουν. Αυτές οι διεκδικήσεις γίνονται και εναντίον ατόμων που απέσυραν τις αγωγές τους, μετά από παρότρυνση δικαστικών και νομικών κύκλων.

 

Πόση αναλγησία πλέον, ειδικά από θεσμούς που φέρουν τεράστιες ευθύνες για το έγκλημα του 2013.

 

Από άλλη σκοπιά, δεν έχουμε δει καμία ανακοίνωση από την Νομική Υπηρεσία, την Αστυνομία, το Κράτος γενικότερα, ότι κέρδισαν κάποια υπόθεση εναντίον των γνωστών αγνώστων που ευθύνονται για αυτή την κατάντια στην Κύπρο που το 2013 φτωχοποίησε χιλιάδες πολιτών, κυρίως συνταξιούχων που είδαν τις αποταμιεύσεις που είχαν για αξιοπρεπή διαβίωση στην Τρίτη  τους ηλικία να εξαφανίζονται και που άφησαν τα παιδιά τους χωρίς στέγη και χωρίς σπουδές.

 

Ειδικά για την κατάρρευση της Λαϊκής Τράπεζας, που ήταν και Κρατική από το 2012, ούτε καν έρευνα δεν έκανε το Κράτος.

 

Χάθηκαν δισεκατομμύρια και το Κράτος πανηγυρίζει που δεν δικαιώνονται τα θύματα στα δικαστήρια. Κατά τα αλλά θεωρούμε ότι έχουμε Κράτος Δικαίου!

 

Ευρωπαϊκή Κύπρος του 21ου αιώνα!

 

ΔΣ ΣΥΚΑΛΑ

Ο ΣΥΚΑΛΑ είναι ανεξάρτητος, μη κομματικός σύνδεσμος που διεκδικεί την ανάκτηση των κλεμμένων αποταμιεύσεων των καταθετών, σαν αποτέλεσμα των αποφάσεων του 2013

 Announcement SYKALA 26 APR 2024.pdf